skupienie...

Nie samym strzelaniem człowiek żyje.
Awatar użytkownika
hugo

skupienie...

Post autor: hugo »

takie posty doprowadzają mnie do totalnej frustracji:
z iweb:
Wysłany: Dzisiaj 16:50
Własnie wróciłem z Siekierek, po przestrzelaniu skróconej wersji. Okazało się, ze obawy odnosnie celności krótszej lufy okazały się niepotrzebne. Konstrukcja zdała egzamin w 100%.
Na 50m bez problemu skupienie mieści się w 1cm. Nie jest to co prawda skupienie jakie miałem na lufie LW 60cm, ale lepsze niż w standardowej lufie w ósemce.
Walther Hunter + Burris Timberline, Colt Army 1860, Hawken .45, Tryon Creedmoor .45
Awatar użytkownika
mazgier
Moderator

Post autor: mazgier »

Jeśli strzelał ze statywu a teren był osłonięty od wiatru to chyba by mogło tlumaczyć? Nie mówiąc już o tym ile strzałów weszło w ten 1cm...
Steyr HP & TX HC
Awatar użytkownika
Przemo

Post autor: Przemo »

1 cm? Może korona lufy do poprawki?
:mrgreen:
WSST
Awatar użytkownika
WuDe

Post autor: WuDe »

Dobra oto przyczyna mojej dzisiejszej nieobecności na strzelaniu
Pozycja wisząca nogi w górze głowa w dół(niektórzy wiedzą dlaczego :-P )
157,7 m plus minus oczywiście (miarki nie miałem)
teren odkryty,wiatr 3 w skali czegoś tam z kierunku Holandii wiadomo śnieg,upał,śnieżyca,burzą pisakowa na zmianę kołomyja
Zero ustawiono zaraz przed jedynką normalnie jak zawsze
Wystrzelane około trzech paczek exact może pięć nie liczyłem ale z sześć butli po powietrzu stało jak skończyłem
Strzelec ze mnie kiepski ktoś kto lepiej pisze pewnie mógłby lepiej podziurkować
Obrazek

Z dedykacją dla Hugo żeby przestał się przejmować i strzelał dla siebie a nie dla forum :mrgreen:
POzdro WuDe
Uwaga:
WuDe jest dobry na wszystko
LG i LG i Dejski
Awatar użytkownika
mahonxx
Moderator

Post autor: mahonxx »

To nie jest wynik! także WuDE nie masz się czym chwalić.
Jak zamieszczę zdjęcia na 140 M strzelane zima przy -28 st. z QB78 mojego syna to dopiero......I pewnie mogły by być lepsze, gdyby nie to że strzelałem z OSRAY szpic moletowany. kaliber około 4,5 mm2
Postrzelał bym z czegoś, np. z 88.
Awatar użytkownika
WuDe

Post autor: WuDe »

Fuck z QB nie mam szans słyszałem że wyselekcjonowane egzemplarze lecą w Voyager 1 ku przestrodze małym zielonym obślizłym ludzikom :mrgreen:
Uwaga:
WuDe jest dobry na wszystko
LG i LG i Dejski
Awatar użytkownika
mahonxx
Moderator

Post autor: mahonxx »

WuDe pisze:Fuck z QB nie mam szans słyszałem że wyselekcjonowane egzemplarze lecą w Voyager 1 ku przestrodze małym zielonym obślizłym ludzikom :mrgreen:
To nie plotka, tylko ściśle skrywana tajemnica grupy trzymającej władze. QB78 jest symbolem naszej przyszłej dominacji w galaktyce, a może nawet a może nawet w całym KOSMOSIE!!! yeh, yeh.
W tej sytuacji są tyko dwa rozwiązania ze strony ZIELONYCH, albo przerażeni potęga oddadzą co mają wraz z siedliskiem ślimaka poczwarówki jajowatej blokującej budowę S11, albo możemy spodziewać się zmasowanego ataku prewencyjnego z ich strony.
Na wypadek bezsensownej, niczym nie uzasadnionej agresji mamy jeszcze naszych komandosów z Naramowic ze swoimi DAYSTATE, AA HW, BMK, GAMO itd. a w zanadrzu nieokiełznana potęgę!! AT44!!
Postrzelał bym z czegoś, np. z 88.
ODPOWIEDZ