A może by tak na FB?

Nie samym strzelaniem człowiek żyje.
Szabatt

Post autor: Szabatt »

Zostałeś moderatorem masz sporo teraz do nadrobienia :-)
Szabatt

Czy ktoś poruszył już temat założenia FB bo jeśli nie to ja się zorientuje jak to wygląda
Szabatt

Jaką chcecie nazwę na Facebooku.
Oczywiście tworze stronę na FB jako organizacja non profit.
WSST Strzelec
czy może Wielkopolskie Stowarzyszenie Strzelectwa Terenowego Strzelec
Awatar użytkownika
mazgier
Moderator

Post autor: mazgier »

Może lepiej pełną. Jeśli ktoś będzie szukał po słowach kluczowych to "WSST" raczej takowym nie jest.
Steyr HP & TX HC
Szabatt

To słuchajcie moge utworzyć takowe konto ale bede potrzebował jedną lub więcej osób które będą się tym opiekowały

PS co tam w ogóle umieszczać
Awatar użytkownika
mazgier
Moderator

Jak pisałem wcześniej, jestem w stanie w miarę regularnie czegoś takiego doglądać. Sugerowałbym od czasu do czasu parę fotek ze spotkań/strzelania i jakieś "newsy" z tego co aktualnie robimy bądź planujemy w niedalekiej przyszłości. Jest jakaś szansa, że ktoś szukający "wiatrówkowiczów" w P-niu trafi na nas przez wyszukiwarki albo wyczai na FB po znajomych-znajomych-znajomych...
Steyr HP & TX HC
Szabatt

Patrzę właśnie jak konkurencja to organizuje i są śmieszne rzeczy i są wydarzenia itp sporo roboty żeby coś umieszczać.

W każdym bądź razie my we 2 tutaj piszemy przydała by się opinia innych co do nazwy żeby nie było. Bo nazwy zmienić potem się nie da.
Awatar użytkownika
mazgier
Moderator

Racja.
Steyr HP & TX HC
Awatar użytkownika
Grossus
Moderator

Post autor: Grossus »

Najlepiej coś podobnego do tego: https://www.facebook.com/KlubWKFT?ref=ts&fref=ts

Ja byłbym za pełną nazwą, jeżeli nie jest zbyt długa.
Facebooka nie cierpię, ale zgłaszam się do moderowania tym ustrojstwem.
Bo ja myślałem, że "Miś" to film fabularny, a to jest dokument.
jarn

Post autor: jarn »

Są 2 możliwości: grupa lub strona na FB . Albo utworzyć obydwie.
Szabatt

wydaje mi się ze organizacja non profit czyli strona "organizacja dobroczynna non-profit lub społeczności"

Tylko właśnie chodzi mi o nazwe
WSST Strzelec Poznań
wsststrzelec.pl
Wielkopolskie Stowarzyszenie Strzelectwa Terenowego

Nie wiem wydaje mi się ze ta ostatnia jest zbyt długa a nie wiem jak FB wyszukuje bo może w opisie pełna nazwa tylko czy FB po opisie znajdzie te stronę.

Na tagach i innych rzeczach kompletnie się nie znam i nie wiem jak ludzie wpisują w google aby coś takiego znaleźć o ile w ogóle wpisują.
Szabatt

Widzę że temat nie ruszył zbytnio więc Mazgier jaką robimy nazwę zaraz zakładam i kończymy temat
Jak ty to widzisz pełna nazwa czy skrót.
Awatar użytkownika
mazgier
Moderator

Ja mogę powiedzieć tyle, że gdybym sam szukał czegoś takiego w necie to "wujka Google'a" pytałbym o: "stowarzyszenie", "strzel", "wiatrówk" lub "pneum". Oczywiście z dodatkiem "wielkopolska" lub "poznań". Sam tak swego czasu szukałem (no i w końcu znalazłem na SKS-ie :-D). Zatem optuję za pełną nazwą. Zdaję sobie sprawę z tego, że jest długa. Ale zawiera pełne, konkretne słowa. Skrót jest czytelny tylko dla nas.
Steyr HP & TX HC
Szabatt

Czyli Wielkopolskie Stowarzyszenie Strzelectwa Terenowego już bez Strzelec bo to się wpisze w opisie
Szabatt

Czekam na odpowiedź z FB odnośnie naszego maila bo przy rejestracji ich system twierdzi że mail info@wsststrzelec.pl jest nie prawidłowy.
Napisałem do suportu i czekam.....
ODPOWIEDZ