Liga WSST 2014 - Zawody 1/10 - 23.03.2014
Kolejna pisze:mam pomysła i w związku z tym pytanie. Czy ktoś ma "sekator do metalu"? Chodzi mi o coś zdolnego do przecięcia metalowego drucika, średnicy około 3mm.
Mamy już płaskie znaczniki, to będzie urozmaicenie.
Na jednych zawodach były te cegły z dużą dziurą przed figurką, to było super.
Ruchoma figurka jeżdżąca na belce przez wiatr też była super:D
Mam jedną zabitą klawiaturę, też ją można wykorzystać jako jakąś przesłonę przed figurką. A ludzie pracujący codziennie przed komputerem zapewne docenią możliwość strzelenia w symbol niewoli zamiast w figurkę![]()
Mam też podłokietnik od fotela, trójkątny i lekko łukowaty- byłby okropnie niewygodnym znacznikiem ^^
Można byłoby też zrobić stanowiska tematyczne- co któreś zawody, jako urozmaicenie:
Np. pierwszego dnia wiosny znacznikiem byłaby doniczka z żonkilami, figurka w kształcie jaja byłaby pomalowana jak pisanka i na torze byłyby poustawiane zajączki i kurczaki
w święto pracy znacznikiem byłaby klawiatura, na torze stałby jako przeszkoda przed figurką monitor (wybebeszony oczywiście) a sama figurka byłaby (na podwyższeniu oczywiście) pod krawatem
Można zrobić jesienią stanowisko myśliwskie- jakieś rogi, kości, a jako znacznik można byłoby zakupić jakiegoś ogrodowego ceramicznego grzyba.
jak brakuje święta, to można zrobić np stanowisko kulinarne- znacznikiem byłby garnek (najlepiej taki komunistyczny, z kolorową farbą), wielkie drewniane łyżki przesłaniałyby cel a nad samą figurką można umieścić taką wysoką białą czapkę kucharza.
Możliwości są nieograniczone. Brak stabilnej pozycji strzeleckiej, figurki przesłonięte ozdobami i pułapki odległościowe- jeśli cel nie jest idealnie widoczny, ciężko określić na którym metrze jest. To byłby pomysł na tych kilka "nudnych, prostych, wygolonych torów" a przedmioty potrzebne do zrobienia tego każdy z nas ma domu (leżą brzydkie, zakurzone i niepotrzebne)
Jak myślicie? Oczywiście jeśli uznacie, że otoczenie trawy i krzaków w zupełności wystarczy to się podporządkuję i nie będę kombinować ;)
Dobrze kombinujesz, a na tą chwilę cenne jest to że wogóle coś kombinujesz :)
Do cięcia drutu są cęgi i mam takie że możnaby zrobić nawet włam do Pentagonu:) Ale włamy zostawmy koledze Włamywaczowi, jak masz jakiś klamot to przywieź , zetne przetne czy co tam będzie trzeba :) pzdr.
prognoza na jutro nie najlepsza - będzie padać !
http://www.meteo.pl/um/php/meteorogram_ ... e=Pozna%F1
http://www.meteo.pl/um/php/meteorogram_ ... e=Pozna%F1
Walther Hunter + Burris Timberline, Colt Army 1860, Hawken .45, Tryon Creedmoor .45
...ale dopiero po południu :) prognoza Poznań z to my w Opolu mamy gwarantowany prysznic
Głupota rządzonych daje władzę rządzącym !
-
1. Grossus [biuro+transport sprzętu] - będę w sobotę.
2. Jester [sobota 10-13, niedziela 7.30-zakończenie imprezy, do dyspozycji opel corsa]
3. Marylka i Heniu sobota pomoc przy pracach ziemnych -niedziela pomoc przy układaniu torów i demontażu.
4. ArturR - w sob. przywiozę narzędzia ogrodnicze, w niedzielę z Mahoniem sprzęt,namiot itd.
5. esmar
6.Tomx____
7. esjot
8. Maciej syn esjota
9. mahonxx -grill, transport, logistyka, finanse, cięcie, gięcie i spawanie
10. Marecki
11. hugo - to co zwykle czyli ustawianie figurek, troche ogólnego pokrzykiwania, a potem mozolne wklepywanie wyników. W sobotę jak będzie Czarnuch to też wpadnę
12. Przemo - ja podobnie jak hugo, tylko nie będę pokrzykiwał
13. Kolejna- nakładanie jedzenia przynajmniej wszyscy będą mieć pewność, że nikt paluchów do gara nie wsadzał i nie podjadał ;] i wiadomo, gdzie będę potrzebna tam pomogę ;)
14. Cantchoose - zwyczajowa pomoc w rozkładaniu / składaniu toru.
15. m_baczek - niedziela na 100% wsparcie na wejściu i wyjściu. Postaram się dojechać w sobotę
16. Robert Wolski - mogę rozstawić "0"
17. Luiza Wolska
18. Vmax2 - demontaż i jak się uda to również montaż toru
19. Maxior - będzie narzucać tempo pracy
20. mazgier - rozstawianie i składanie toru i co tam jeszcze.
21. Jachucze
22. kombatant - włączę się do Roberta Wolskiego - przygotuję taśmę, tarcze i paliki na "zero"
23. mariusz.w
24. duber
25. piotr1978
26. radim92
27.WuDe przyjadę możliwie szybko
Jak ktoś ma trochę zbędnego expresa to przygarnę 
2. Jester [sobota 10-13, niedziela 7.30-zakończenie imprezy, do dyspozycji opel corsa]
3. Marylka i Heniu sobota pomoc przy pracach ziemnych -niedziela pomoc przy układaniu torów i demontażu.
4. ArturR - w sob. przywiozę narzędzia ogrodnicze, w niedzielę z Mahoniem sprzęt,namiot itd.
5. esmar
6.Tomx____
7. esjot
8. Maciej syn esjota
9. mahonxx -grill, transport, logistyka, finanse, cięcie, gięcie i spawanie
10. Marecki
11. hugo - to co zwykle czyli ustawianie figurek, troche ogólnego pokrzykiwania, a potem mozolne wklepywanie wyników. W sobotę jak będzie Czarnuch to też wpadnę
12. Przemo - ja podobnie jak hugo, tylko nie będę pokrzykiwał
13. Kolejna- nakładanie jedzenia przynajmniej wszyscy będą mieć pewność, że nikt paluchów do gara nie wsadzał i nie podjadał ;] i wiadomo, gdzie będę potrzebna tam pomogę ;)
14. Cantchoose - zwyczajowa pomoc w rozkładaniu / składaniu toru.
15. m_baczek - niedziela na 100% wsparcie na wejściu i wyjściu. Postaram się dojechać w sobotę
16. Robert Wolski - mogę rozstawić "0"
17. Luiza Wolska
18. Vmax2 - demontaż i jak się uda to również montaż toru
19. Maxior - będzie narzucać tempo pracy
20. mazgier - rozstawianie i składanie toru i co tam jeszcze.
21. Jachucze
22. kombatant - włączę się do Roberta Wolskiego - przygotuję taśmę, tarcze i paliki na "zero"
23. mariusz.w
24. duber
25. piotr1978
26. radim92

27.WuDe przyjadę możliwie szybko

Uwaga:
WuDe jest dobry na wszystko
LG i LG i Dejski
WuDe jest dobry na wszystko
LG i LG i Dejski