Dyskusja do Ligi WSST Strzelec 2018r
Dyskusja do Ligi WSST Strzelec 2018r
Tutaj dyskutujemy na tematy związane z ligą letnią WSST Strzelec 2018 r.

Spokojnie , spokojnie, nie wszyscy na raz !!!
A tak poważnie to chciałem spytać co myślicie, aby zawody PKZtu zrobić jako dwudniowe?
Podobnie jak w minionym roku w pierwszy dzień konkurencje w stylu Benczrest i LongRange czy Nocnik.
Druga sprawa jaka mi przychodzi do głowy, to aby jakieś zawody tzn lipcowe lub sierpniowe ogłosić jako Mistrzostwa Wielkopolski i zrobić je też trochę porządniej.
Zapraszam do konstruktywnej dyskusji...

A tak poważnie to chciałem spytać co myślicie, aby zawody PKZtu zrobić jako dwudniowe?
Podobnie jak w minionym roku w pierwszy dzień konkurencje w stylu Benczrest i LongRange czy Nocnik.
Druga sprawa jaka mi przychodzi do głowy, to aby jakieś zawody tzn lipcowe lub sierpniowe ogłosić jako Mistrzostwa Wielkopolski i zrobić je też trochę porządniej.
Zapraszam do konstruktywnej dyskusji...
Uważam, że jeżeli w marcu sprawdzi się Fort Knox, to można tam przeprowadzić trzy zawody naszej ligi. Teren jest urozmaicony i poza budynkami jest spory kawałek lasu, który daje duże możliwości do ustawienia ciekawych torów.

"Wygrywaj bez pychy, przegrywaj bez urazy." Bruce Lee
(.22 LR, 5,45x39, .32 S&W LWC, 9x19, 12/76)

(.22 LR, 5,45x39, .32 S&W LWC, 9x19, 12/76)
- 
				Usunięty użytkownik 341

Jakieś zawody pod hasłem ”Mistrzostwa Wielkopolski” mogły by być.
Wtedy Fort Knox byłby pierwszą opcją na miejscówkę. Jak się sprawdzi.
Może też być tak, że to będzie termin PKZ-tu.
Co do konkurencji uzupełniających to proponowłbym przegłosowanie albo benchrest albo long range. Obie są podobne a rozegranie obu i nocnika to spore wyzwanie organizacyjne.

Wtedy Fort Knox byłby pierwszą opcją na miejscówkę. Jak się sprawdzi.
Może też być tak, że to będzie termin PKZ-tu.
Co do konkurencji uzupełniających to proponowłbym przegłosowanie albo benchrest albo long range. Obie są podobne a rozegranie obu i nocnika to spore wyzwanie organizacyjne.
Pozdrawiam \ Bartek
AA S400F + MTC Viper Connect;
Walther LG300 + WFA SS 3-15x42 FFP
WSST Strzelec

AA S400F + MTC Viper Connect;
Walther LG300 + WFA SS 3-15x42 FFP
WSST Strzelec
Jedne zawody dwudniowe w bazie rakietowej czy gdzieś indziej są do opanowania. Pytanie czy jest wystarczająco sił by robić drugie zawody dwudniowe? Mistrzostwa Wielkopolski z tego co pamiętam od zawsze były dwudniowe i to proponowałbym zachować. Nocnik w takim wypadku jest obowiązkowy. Pierwszy dzień to ustawianie toru i po południu (Long, Bench, Sylwetki) jakieś zmagania towarzyszące. 
Zawody w terminie lipiec - sierpień niestety trzeba się liczyć z mniejszą frekwencją z uwagi na wyjazdy wakacyjne. PKZ można połączyć z Mistrzostwami, ale nie trzeba.
Przypominam, że pierwsze zawody ligi letniej to 5 lecie naszej działalności. Pomyślcie jak to zorganizować i co ciekawego zrobić ekstra

Zawody w terminie lipiec - sierpień niestety trzeba się liczyć z mniejszą frekwencją z uwagi na wyjazdy wakacyjne. PKZ można połączyć z Mistrzostwami, ale nie trzeba.
Przypominam, że pierwsze zawody ligi letniej to 5 lecie naszej działalności. Pomyślcie jak to zorganizować i co ciekawego zrobić ekstra
Bo ja myślałem, że "Miś" to film fabularny, a to jest dokument.

Deptany i poganiany przez wielu zapodałem taki temat na beżowym:mazgier pisze:Zacząłbym od rozpropagowania informacji o naszym letnim kalendarzu. Inaczej znów się okaże, że nasze terminy pokrywają się z zawodami innych grup.
Zakładam, że nasz kalendarz jeszcze nie poszedł w świat?
http://forum-bron.pl/viewtopic.php?f=159&t=166431
Zauważyłem, że wiele osób liczy, że jak szybko opublikujemy terminy naszych zawodów to reszta Polski się do tego podporządkuje, a to moim zdaniem wcale nie będzie tak. Nie jesteśmy pępkiem świata, jak się niektórym wydaje.
Ja uważam, że pośpiech w tym nie jest mile widziany. To właśnie on spowodował komplikacje w sezonie zimowym. Ponaglany ustaliłem terminy Ligi Zimowej 2017, przed terminami Pucharu Zimowego. I niech nikomu się nie wydaje, że jeśli terminy Ligi zimowej byłyby opublikowane na beżowym to wszyscy by się do niego dostosowywali i nie byłoby kolizji terminów.
Jeśli ktoś będzie chciał organizować zawody bez oglądania się na innych to nic na to nie poradzimy. Ale jeśli ludzie będą znali z wyprzedzeniem nasze terminy to przynajmniej jest szansa, że wezmą je po uwagę układając swoje plany. 
Nie, zdecydowanie nie jesteśmy pępkiem świata. Ale, chyba też nie jesteśmy "tacy ostatni" i są ludzie, którzy lubią i chcą do nas przyjeżdżać. I na nich właśnie liczymy. I dla nich są te informacje.

Nie, zdecydowanie nie jesteśmy pępkiem świata. Ale, chyba też nie jesteśmy "tacy ostatni" i są ludzie, którzy lubią i chcą do nas przyjeżdżać. I na nich właśnie liczymy. I dla nich są te informacje.
Steyr HP & TX HC

Dyskretnie chcę poinformować, że nasze najbliższe zawody na forcie VI odbywają się 15. kwietnia i pokrywają się z terminem półmaratonu. Warto wziąć to pod uwagę planując trasę i termin przyjazdu. W ogłoszeniu o zawodach poinformujmy przyjezdnych o możliwych komplikacjach z dojazdem. Dziękuję za uwagę.

- 
				Marylka i Heniu

- 
				Marylka i Heniu