Cykl zawodów o tytuł Pierwszego Strzelca WSST 2013

maximus

Post autor: maximus »

Zgadzam się z przedmówcami.
Awatar użytkownika
Vmax2
Kontakt:

Post autor: Vmax2 »

tak, macie rację :!:
jeżeli wymagamy wyższą składkę za organizowane zawody
dla zawodników nie zrzeszonych to jak najbardziej należy ich wyniki umieścić w ogólnej kwalifikacji i kropka :-D
Sławek
AA EV2 + DOT FFP
Szabatt

Post autor: Szabatt »

W sumie....
Należy zachęcać ludzi do udziału w strzelaniu
Zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce
Awatar użytkownika
Grossus
Moderator

Post autor: Grossus »

Tak jak zasugerował mazgier, można dla nas zrobić dodatkowe wyróżnienie/dyplom i tytuł "Najlepszego strzelca spośród strzelców".
Bo ja myślałem, że "Miś" to film fabularny, a to jest dokument.
Awatar użytkownika
Grossus
Moderator

Na razie liga jest w kategorii Open. Wydaje mi się, że jest to na razie dobre rozwiązanie, bo można strzelać z różnych karabinków, sprężyn, PCP i nie ma ograniczeń. Za kategorię Open ja bym widział Puchar jako nagrodę, a potem osobno dla HFT1 i osobno do HFT2 medal. Przy czym liczne punkty byłyby tak samo jak w kat. Open. Jak to widzicie Panowie. Jeszcze nie jest za późno by to ustanowić.
Awatar użytkownika
Grossus
Moderator

hugo opracował tabelę po 4 zawodach, które odbyły się u LGST. Z mojej strony dodałem klasyfikację HFT1 i HFT2. Nie jestem do końca przekonany czy tak powinno być to liczone, ale chyba wygląda sprawiedliwie. Wszelkie sugestie mile widziane.
Awatar użytkownika
Przemo

Post autor: Przemo »

LGST mieli bardzo fajnie opracowane wyniki. Na górze był numer celu, średnica HZ i odległość. Wiem, że to kupa roboty bo trzeba już przy ustawianiu spisywać ale pozwala to później na analizę błędów. Taka luźna sugestia chociaż bez tego da się żyć :mrgreen:

Proszę o dopisanie Krzysztofa (mój teściu - był na ostatnich zawodach i zajął zaszczytne miejsce) gdyż będzie uczestniczył w kolejnych imprezach - spodobało mu się :-D
WSST
Awatar użytkownika
esmar

Post autor: esmar »

Przemo pisze:LGST mieli bardzo fajnie opracowane wyniki
Rzeczywiście ich tabela robi wrażenie, i można z niej trochę wniosków wyciągnąć.
Awatar użytkownika
hugo

Post autor: hugo »

ich tabela wyników jest wzorowana na zawodach PFTA. A np. ŁGS "Orzeł" dodaje jeszcze link do zdjęcia danej figurki !
Walther Hunter + Burris Timberline, Colt Army 1860, Hawken .45, Tryon Creedmoor .45
Awatar użytkownika
mariusz.w

Post autor: mariusz.w »

esmar pisze:
Przemo pisze:LGST mieli bardzo fajnie opracowane wyniki
Rzeczywiście ich tabela robi wrażenie, i można z niej trochę wniosków wyciągnąć.
:)

ma się w grupie Iperyta :P

przy opracowywaniu torze a potem wyników nikt nie miał nic do powiedzenia
wszystko to robota Tomka
Bardzo Dziki Zachód
Puchar Konfederacji Zachodniej 2015
Awatar użytkownika
Iperyt68

Post autor: Iperyt68 »

hugo pisze:ich tabela wyników jest wzorowana na zawodach PFTA. A np. ŁGS "Orzeł" dodaje jeszcze link do zdjęcia danej figurki !
Prawda, podpatrzyłem, jak ściągnąłem nasze wyniki z zawodów w Gdyni. Lekko zmodyfikowałem, a chodziło mi głównie o późniejszą analizę toru i ew wnioski do budowy następnego 8-)
vivere militare est
Awatar użytkownika
Grossus
Moderator

Cóż, ciągle się uczymy i chyba czas najwyższy zrobić rozpiskę celów przed zawodami. Jakie HZ na jakiej odległości. Dotychczas było to raczej ustawianie spontaniczne. Ustawialiśmy tak jak pozwalał teren. Przy tych trawach to tor byśmy ustawiali i wycinali z 3 godziny zamiast półtora (i to tylko 20 figurek!). Musimy przed zawodami przygotować teren, a potem tylko poustawiać figurki. Muszą być 2 osoby które wiedzą jak ma być ustawiony tor, a reszta z 8 osób do pomocy. Ustawić figurki, porozciągać sznurki, poznakować stanowiska i wszystko jeszcze posprawdzać. Do tego jeszcze ktoś do obsługi biura zawodów, chrona.

Wszystko przez to, że nie mamy swojego terenu... :cry:
Awatar użytkownika
arturd

Post autor: arturd »

Grossus pisze:
Wszystko przez to, że nie mamy swojego terenu... :cry:

Oj tak odwieczne marzenie strzelca" wiatrowego".
A nie, strzał i :shock: :oops: bo u sąsiada spadł ten piękny wazon z parapetu.

Panowie a co z tą bazą rakietową Roberta :?:
Taki teren dał by zupełnie inne :idea: nowe możliwości.
Awatar użytkownika
Przemo

Post autor: Przemo »

Jak się nad tym głębiej zastanowić, to ustawianie wszystkiego według kartki przez kilka osób przy małej grupie trochę kładzie temat. Ustawiający znają dokładnie odległości więc położenie figurki na leżaka w tej sytuacji nie jest już problemem. Znowu wykluczanie z klasyfikacji osób ustawiających to przesada. Takie rzeczy można robić na ogólnopolskich zawodach a my powinniśmy nasze chyba traktować jednak bardziej na luzie, rozstawiać spontanicznie bez mierzenia. Oczywiście po zawodach można się przejść i w 10 min zmierzyć i spisać wszystkie odległości i HZ żeby można było wprowadzić je do tabeli - mogę się tym zająć.
WSST
Awatar użytkownika
mahonxx
Moderator

Post autor: mahonxx »

Ja mam małą uwagę odnośnie numeracji stanowisk. Nie powinno być tak, że tabliczki o znanej wielkości stoją w tej samej odległości co figurki lub w ich bezpośrednim sąsiedztwie. Przy odrobinie wprawy daje to oczywistą oczywistość, a mianowicie określenie tak KZ jak i odległości od celu.
Postrzelał bym z czegoś, np. z 88.
ODPOWIEDZ