Miło było Was widzieć...
Więcej fotek tutaj: https://goo.gl/photos/wgJVQP42EAUhi9E99
Tomku, jakoś trudno mi sobie wyobrazić hak pod ramieniem opierajacy się o kolano...Kontorsjonista czy conie chodziło o palmrest tylko o hak, który był przekręcony w prawo prawie pod kątem prostym i opierał się o kolano
oj były, były...poza tym czołówki na pułapki nie nabierzesz, mierzą wszystko co się da, i nie da,tej jakości w Jachrance chyba nie było
Pawle, chyba jedna się da.pawelw pisze:Tomku, jakoś trudno mi sobie wyobrazić hak pod ramieniem opierajacy się o kolano...Kontorsjonista czy co![]()
![]()
...i słabo zakotwiczone w ziemi latarnie. Maszot zaliczył "1" na jednym ze stojaków podpartych bo... rozbujał latarnię, stanowiącą podparcie kiedy się o nią oparłpawelw pisze:IMHO przed kompletami chronią nas tylko odległości i wiatr
ja bym reklamował. rozbujał latarnię, stanowiącą podparcie kiedy się o nią oparł
2.11. Organizator ma obowiązek tak zaplanować tor strzelecki, aby na torze dla HFT znalazły się po dwa stanowiska strzeleckie dla wymuszonych postaw podpartych: klęczącej i stojącej, na których będzie znajdował się stały bądź odpowiednio przygotowany element terenowy, który zawodnik będzie mógł wykorzystać jako podparcie (zabrania się dodatkowego umieszczania w pobliżu wytypowanego jako znacznik HFT elementu terenowego, palika HFT!). Obiekt podparcia musi być stabilny i nie może poruszać się na wietrze. Elementy stanowiące podparcie muszą mieć wysokość i formę umożliwiającą przyjęcie właściwej postawy przez wysokich strzelców (2m wzrostu i więcej). Na takich stanowiskach, należy precyzyjnie wyznaczyć linię strzelania.
Rozumiem że to taki żarcik?pawelw pisze: ja bym reklamował, z regulaminu:
Obiekt podparcia musi być stabilny i nie może poruszać się na wietrze[/u].
Właśnie o tym pisałempawelw pisze:Gdyby kogoś to interesowało:
Obrazek
dyskwalifikacja dotyczyła opierania dolnej części stopki o kolano.
Nie znam takowego. Pisząc o całej tej sytuacji chciałem po prostu wyjaśnić jaki był powód dysklasyfikacji. Czy ona była słuszna, czy nie to już zupełnie inna bajkapawelw pisze:Tomku, czy wg. Ciebie jest przepis, który tego zabrania ?