STRZELEC Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 


Poprzedni temat «» Następny temat
Montaż do lunety Walther LG 210
Autor Wiadomość
Shadow 
Jędrzej


Wiek: 46
Dołączył: 07 Mar 2016
Posty: 51
Skąd: Borówiec
  Wysłany: 2016-03-31, 13:55   Montaż do lunety Walther LG 210

Witam
Jak na początkującego strzelca mam może trywialne pytanie ale co tam.
Jak wszystko pójdzie dobrze za parę dni stanę się właścicielem Walther'a LG 210. Lunetę na początek kupiłem DOC'a razem ze średnim montażem również DO. Od sprzedającego dowiedziałem się, że frez do montażu lunety jest tylko w jednej części bloku. Blok od strony lufy oryginalnie tego frezu nie ma. Czy macie jakiś pomysł jak sobie z tym poradzić ?
Doczytałem, że możliwości są takie:
1/ Założyć średni montaż dwuczęściowy, obie obejmy blisko siebie po jednej ( bliższej strzelcowi ) stronie wieżyczek.
2/ Założyć montaż jednoczęściowy " z przesunięciem " na tylnym bloku. Na razie znalazłem tylko montaże wysokie.
3/ Zlecić Domarowi wykonanie frezu w przedniej części bloku i założyć montaż dwuczęściowy
Czy ktoś z Koleżanek lub Kolegów miał tą samą " zagwózdkę ". Będę wdzięczny za pomoc.
 
     
pawelw 
Moderator


Wiek: 57
Dołączył: 06 Mar 2013
Posty: 1711
Skąd: Poznań
Wysłany: 2016-03-31, 15:20   

Ja miałem na Waltherze taki montaż:



Jak chcesz, mam taki na zbyciu.



[EDIT] drobna korekta: mam ale na tubus 30 mm
_________________
Dystate MK3, VORTEX Viper PST
 
 
     
pilot68 
Jacek


Wiek: 49
Dołączył: 06 Sie 2014
Posty: 292
Skąd: Konin
Wysłany: 2016-03-31, 17:09   

Shadow - trochę może już mi się coś pomieszało, ale Walther LG 210 powinien mieć ten frez zrobiony fabrycznie. LGM-2 nie miały ale 210 już chyba tak?
_________________
Steyr + vortex viper
 
     
Shadow 
Jędrzej


Wiek: 46
Dołączył: 07 Mar 2016
Posty: 51
Skąd: Borówiec
Wysłany: 2016-03-31, 17:28   

Niestety ten egzemplarz nie ma frezu z przodu. Mam to na zdjęciu ale jeszcze nie potrafię go wstawić. Przerabiane 210 takiego fabrycznego frezu z tego co wiem nie miały,
 
     
pawelw 
Moderator


Wiek: 57
Dołączył: 06 Mar 2013
Posty: 1711
Skąd: Poznań
Wysłany: 2016-03-31, 19:25   

Cytat:
LGM-2 nie miały ale 210 już chyba tak?

Jacku, zależy od rocznika.

[EDIT] Jędrzej, ktoś cię robi w konia: od modelu 200 szyna była również przed blokiem. Info ze strony Carl Walther GmbH
_________________
Dystate MK3, VORTEX Viper PST
 
 
     
Shadow 
Jędrzej


Wiek: 46
Dołączył: 07 Mar 2016
Posty: 51
Skąd: Borówiec
Wysłany: 2016-03-31, 20:05   



Udało się wreszcie ze zdjęciem. Pawle, widać na nim mam nadzieję wyraźnie że frezowany jest blok od strony baki.

A to na dowód że to LG 210

 
     
pawelw 
Moderator


Wiek: 57
Dołączył: 06 Mar 2013
Posty: 1711
Skąd: Poznań
Wysłany: 2016-04-01, 09:57   

:( no to zonk, albo to przeróbka 210 PCA na PCP
_________________
Dystate MK3, VORTEX Viper PST
 
 
     
Shadow 
Jędrzej


Wiek: 46
Dołączył: 07 Mar 2016
Posty: 51
Skąd: Borówiec
Wysłany: 2016-04-01, 11:48   

Paweł, to ten sam karabinek o który pytałem Cię na PW w zeszłym tygodniu od kolegi Marcina "Forestera" ze Śląska. Był przerabiany na 16 J. Dzisiaj brat będzie go odbierał w Katowicach. Ostatnio strzelał z niego tata Marcina, sam Marcin ma Alutec'a.
 
     
pawelw 
Moderator


Wiek: 57
Dołączył: 06 Mar 2013
Posty: 1711
Skąd: Poznań
Wysłany: 2016-04-01, 12:31   

I wszystko jasne :mrgreen:
_________________
Dystate MK3, VORTEX Viper PST
 
 
     
Spidi 
LGST

Dołączył: 16 Wrz 2014
Posty: 190
Skąd: NS
Wysłany: 2016-04-08, 23:21   

Niektóre LG210 miały frez z przodu inne zapewne te starsze nie...
Karabinek widać ma 7julianowy regulator przerobiony na 16J poprzez powiększenie komory strzałowej. Zawsze się zastawiałem czy użyte do tego zwykle aluminium bez ryzyka wytrzymuje te 300bar...
_________________
W trakcie rozbrojenia...
 
     
pawelw 
Moderator


Wiek: 57
Dołączył: 06 Mar 2013
Posty: 1711
Skąd: Poznań
Wysłany: 2016-04-09, 07:23   

Cytat:
czy użyte do tego zwykle aluminium bez ryzyka wytrzymuje te 300bar...
tam nie ma 300 bar :-D tylko najwyżej 100-110, po to jest regulator, 300 bar ma wytrzymać uszczelka od strony kartusza, poza tym ścianki regulatora są znacznie grubsze niż aluminiowego kartusza ale nie ze względu na ciśnienia tylko na wytrzymałość mechaniczną,
_________________
Dystate MK3, VORTEX Viper PST
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Theme xandgreen created by spleen modified v0.3 by warna

Strona wygenerowana w 0.05 sekundy. Zapytań do SQL: 13