Jest dobrze jasno i czytelnie można by wkleić coś o "zdrowej sportowej rywalizacji" to taki oklepany ale dobry zwrot.
Może też cos o tradycjach strzeleckich w narodzie,głęboko zakorzenionych w rejonie Wielkopolski
Nie wiem tak sobie wymyślam
Uwaga:
WuDe jest dobry na wszystko
LG i LG i Dejski
Ja jestem ogólnie za tym, by pismo jednak miało swoją treść. Nasz sport/hobby jest niezwykle mało popularne i większości osób wiatrówki kojarzą się ze strzelaniem do psów, kotów i do drzew, ogólnie wandalizm i bandytyzm. Jeżeli ma być wystosowane samo pismo, bez spotkania i wyjaśnienia o co tak na prawdę w tym wszystkim chodzi to możemy na wstępie zrazić adresata. Nie będzie widział do końca o co chodzi, ale padają słowa "wiatrówki", "strzelanie" to po co sobie bałagan i problemy robić? Takie moje luźne przemyślenia, ostatecznie oczywiście zdanie będzie miał ten kto sie pod tym podpisze
Bo ja myślałem, że "Miś" to film fabularny, a to jest dokument.
Ta kobieta już telefonicznie została poinformowana jaki jest zamysł, żeby zwerbować ludzi którzy nie mają co zrobić ze sprzętem oraz próba uniknięcia przez osoby posiadające wiatrówkę strzelania do zwierzyny